Liity jäseneksi

Maarit Ilmolan apurahalla palkittu pro gradu -tutkielma käsittelee virkamiesten ilmaisunvapautta mediassa

Kumulan apurahalla palkittiin 2020 Maarit Ilmolan gradu "Virkamiehen ilmaisuvapaus mediassa". Ilmola opiskeli Itä-Suomen yliopistossa hallinto-oikeutta ja sai idean graduun tehdessään kandia virkamisesten esteellisyydestä.

"Kiinnostavin havainto gradun tekemisessä oli se, kuinka rajoitettu virkamiehen ilmaisuvapaus kaiken kaikkiaan on. Vaikka rajoitukset perustuvat lakiin ja ovat sitä kautta hyväksyttäviä, on virkamiehen oltava tarkkana sanomisissaan myös vapaa-ajalla", Ilmola kertoo.

Ilmolan mukaan antoisinta gradun tekemisessä oli työn tekeminen kokonaisuudessaan - missään vaiheessa ei tuntunut, etteikö gradu etenisi, vaan Ilmola sai tekstiä aikaan tasaiseen tahtiin. Haastavin vaihe oli keksiä kiinnostava aihe ja rajata siitä graduun sopiva kokonaisuus. 

"En usko, että aion jatkaa aiheen parissa tulevaisuudessa ainakaan väitöskirjan muodossa. Toivottavasti työelämässä kuitenkin tulee vastaan tilanteita, joissa pystyisin hyödyntämään tietouttani virkamiehen ilmaisunvapaudesta" Ilmola pohtii.

Ilmola keskittyi graduun opintovapaan aikana. "Kannustan muitakin työelämässä olevia pitämään gradua varten opintovapaata jos mahdollista, silloin kirjoitustyöhön voi keskittyä aivan eri tavalla."

Pääset tutustumaan graduun täältä!

Maarit Ilmola

Hanna Harrison

Hanna Harrison

Palvelu- ja koulutussuunnittelija

hanna.harrison@kumula.fi

0401245571

Jaa sivu: