Liity jäseneksi

Luottamusmies on oman työpaikkansa kehittäjä

Luottamusmiehen tehtävä on tärkeä ja tarjoaa samalla tekijälleen kehittymismahdollisuuksia ja verkostoitumista.

Luottamusmiesvaalit käynnistyvät keväällä. Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO järjestää joka toinen vuosi keväällä luottamusmiesvaalit, joissa valitaan kuntiin uudet pääluottamusmiehet, varapääluottamusmiehet, luottamusmiehet ja varaluottamusmiehet.

Tehtävä on tärkeä. Luottamusmiehet ovat edunvalvontamme keihäänkärki ja henkilöstön osalta paljon vartijana. Jos asiat työpaikalla eivät suju kuten pitää, on ensimmäinen yhteydenotto aina ensimmäisenä luottamusmieheen.

Luottamusmiesten ja tarvittaessa liiton juristien kanssa sitten selvitellään asioiden oikeellisuutta. Toisaalta hyvässä työyhteisössä henkilöstöä koskevat päätökset valmistellaan hyvässä yhteistyössä henkilöstön kanssa. Tässäkin luottamusmies on mukana ja siten näköalapaikalla oman työpaikkansa kehittämisessä.

Luottamusmiehenä et joudu kuitenkaan aivan suoraan tuleen, vaan saat toki tehtävääsi koulutuksen.

JUKO:n luottamusmieskursseilla perehdyt työehtosopimuksen sisältöön, opit neuvottelutaitoja ja kehität osaamistasi kunnan henkilöstöasioissa. Vapaa-aikaasi sinun ei tarvitse perehtymiseen käyttää, vaan voit osallistua koulutuksiin myös työajallasi! Koulutukset järjestetään pääsääntöisesti Helsingissä, ja liitto huolehtii matka- ja majoituskuluistasi.

Sinun ei tarvitse olla siis valmis luottamusmies.
Työehtosopimukset ja kunta-ala kun ovat alituisessa muutoksessa, joten valmiita luottamusmiehiä ei taida ollakaan.

Lähtisitkö siis luottamusmieheksi? Samalla olet mukana myös oman ammattialasi kehityksessä ja tuot yhteiseen neuvottelupöytään oman alasi erityistuntemuksen.

Kunta-alalla ja edustamissamme tehtävissä tämä on erityisen tärkeää. Parhaiten esimerkiksi hallintopäällikkö tietää päätösvalmistelun kuormittavuuden ja vaativuuden tai kirjastonhoitaja kirjastoalaan liittyvät erityiskysymykset.

Helpoimmin tie JUKOn luottamusmieheksi avautuu näin:

  • Ota yhteyttä työpaikkasi JUKOn pääluottamusmieheen. Jos et tiedä pääluottamusmiestäsi, kysäise vaikka meiltä liiton toimistosta.
  • Kerro, että olisit kiinnostunut luottamusmiestehtävästä.
  • Juttele vaaleista myös työkavereidesi kanssa, sillä työkaverithan luottamusmiehen valitsevat.

Lähde siis mukaan luottamusmiestoimintaan. Kuntatyön kehittäminen tarvitsee laaja-alaista kunta-alan tuntemusta ja sitä on parhaiten juuri meidän jäsenillämme.

Kysy lisää myös omasta liitostasi.

Jussi Näri
Toiminnanjohtaja

0400 816284

Jussi Näri

Jussi Näri

Toiminnanjohtaja

jussi.nari@kumula.fi

0400 816 284

Jaa sivu: