Liity jäseneksi

Kumulan päätöksenteko uudistettiin

Liittovaltuuston kevätkokouksessa hyväksyttiin yksimielisesti päätösesitys, jolla Kuntien asiantuntijat- KUMULA ry:n liittovaltuusto lakkaa, ja jatkossa ylintä päätösvaltaa yhdistyksessä käyttää yhdistyksen vuosikokous.

Liittokokouksen tekemän päätöksen jälkeen sääntömuutos lähetettiin Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteriin tarkastettavaksi, ja PRH:n 26.6. tekemän päätöksen jälkeen sääntömuutos sai hyväksynnän ja ”lainvoiman”.

Asiaa valmisteltiin pitkään, ja sen valmisteluun osallistettiin koko liittovaltuusto viime syksystä lähtien. Molempien päätöksentekomallien sisältöä ja ominaisuuksia arvioitiin perusteellisesti, ja lopulta kaikki kevätliittokokouksessa olleet olivat valmiita asian hyväksymään.

”Liittovaltuusto oli hyvä tapa sitouttaa luottamushenkilöitä luottamustehtäväänsä, mutta toisaalta se lukitsi koko päätöksentekojärjestelmän neljäksi vuodeksi kerrallaan kahdellekymmenelle jäsenelle. Avoimuuden ja osallistamisen kannalta tämä nähtiin kyllä kautta koko liittovaltuuston hieman haasteellisena järjestelmänä. Koimmekin liittovaltuustossa, että vuosikokousmallin kautta pystymme tarjoamaan jäsenillemme paremmat mahdollisuudet osallistua päätöksentekoon”, hallituksen puheenjohtaja Salla Palmi-Felin arvioi sääntömuutosta.

”Kyllä tämä tarjoaa nyt uusia mahdollisuuksia osallistaa jäseniä liiton toimintaan. Jatkossa pitääkin huolehtia tarkoin siitä, että jäsenten ääni kuuluu liiton edunvalvonnassa” 

muistuttaa liittovaltuuston entinen puheenjohtaja Henri Seppänen.

Kumulahan perustettiin vuonna 1995 Kirjastonhoitajaliiton, Kuntien johtavien hallintovirkamiesten ja Kuntien kouluhallintovirkamiesten fuusiossa. Tuolloin päätöksentekojärjestelmäksi valittiin nimenomaan liittovaltuusto kolmen yhdistyksen muodostettua yhteisen liiton.

Nyt avaamme liiton päätöksenteon kaikille jäsenillemme ja tätäkin kautta tuomme toimintaamme ja edunvalvontaamme lähemmäs kuntien asiantuntijoita. Tervetuloa mukaan jo seuraavaan syyskokoukseen, siitä viestimme tarkemmin syksyllä!

Jussi Näri

Jussi Näri

Toiminnanjohtaja

jussi.nari@kumula.fi

0400 816 284

Jaa sivu: