Liity jäseneksi

Harjoittelussa: Asikkalan kunta

Tällä kertaa harjoittelussa-juttusarjamme kertoo harjoittelukokemuksia Asikkalan kunnalta.

Harjoitteluun menijä ota itsesi tosissasi, niin muutkin ottavat!

turo-lahteela  Kunta- ja aluejohtamisen opiskelija Turo Lehtelä suoritti harjoittelunsa Asikkalan kunnalla ”hallinnon syövereissä”. Ainejärjestöyhteistyön kautta tavattu Asikkalan kunnanjohtaja oli helppo kontakti harjoittelupaikan löytämiseen. – Tapasin kunnanjohtajan ainejärjestöni Hallat ry:n tapahtumassa ja kysyin rohkeasti mahdollisuutta harjoittelun suorittamiseen.

Vastuullisia ja laaja-alaisia tehtäviä

Harjoittelussa Turo pääsi tutustumaan hyvin laaja-alaisesti eri hallinnonalojen toimintaan ja arkeen.

– Harjoitteluni ajoittui keväälle, jolloin kunnassa oli täysi tohina päällä esimerkiksi tilinpäätöksen ja henkilöstöraporttien kanssa. Pääosin tehtäväni taisivat jakautua yleis-, talous- ja henkilöstöhallinnon kesken.

- Sain tehdä erilaisia valmisteluita, selvityksiä, suunnittelua ja hieman sisäistä laskentaakin. Tulipa siinä laadittua ja päivitettyä henkilöstöraporttikin uuteen muotoon.

Kunta antoi harjoittelijalle hyvän perehdytyksen, mutta tehtävänkuva muodostui lopulta niin monimuotoiseksi ja poikkitoimialalliseksi, että työn ohessa saatu ohjaus ja ongelmien aito ratkominen yhdessä vakihenkilökunnan kanssa nousivat merkittävämpään rooliin.

- Yhteistyö toimi todella hyvin. Tehtävät elivät ja monipuolistuivat harjoittelun edetessä ja hyvin tehty työ loi luottamusta vaativampien tehtävien teettämiseen.

Kevät on hyvä aika suorittaa harjoittelua

Turo suosittelee miettimään harjoittelun ajankohtaa tarkkaan.

- Parhaita valintojani harjoittelun suhteen, oli sen ajoittaminen kevääseen, jolloin kunnassa oli tarvetta lisäkäsille. Suosittelen myös pitämään harjoittelun hieman pakollista pidempänä. Vaikka opintoihini olisi kuulunut ainoastaan kolmen kuukauden mittainen harjoittelu, niin olin Asikkalassa koko kevään tammikuusta alkaen.

- Harjoitteluni jälkeen ajatus vain kolmesta kuukaudesta olisi tuntunut jopa hölmön lyhyeltä. Suosittelen ennakkoluulottomasti selvittämään mahdollisuuksia tehdä hieman laajempi harjoittelu, kuin opintoihin on sisällytettävissä. Juuri opintojen alkuvaiheilla kertynyt oman alan työkokemus hyödyttää itseä eniten ja tukee lisäksi opintojen jatkoa.

Vinkkejä harjoittelua suunnitteleville

Ensimmäiseksi Turo kehottaa harjoittelupaikkaa etsivää tähystämään ennakkoluulottomasti myös hieman kauemmaksi mahdollisten töiden perässä, kuin mihin pääsee mukavasti linja-autolla tai kävellen.

- Opintojen takia minulla on asunto Tampereella ja siksi kulkeminen Päijät-Hämeeseen ei aluksi ollut kaikista mutkattomin ajatus, mutta nämäkin pikkuseikat järjestyivät parhain päin.

- Toinen vinkkini on seuraava: Ota itsesi tosissasi, niin muutkin ottavat!

Avainsanat:

Jaa sivu: