Liity jäseneksi

Arvo- ja asennetutkimus palvelumuotoilun perustana

Kumula käynnistää koko jäsenistönsä kattavan arvo- ja asennetutkimuksen palvelujen parantamiseksi

Ammattijärjestöjen on syytä vähitellen tarkastella palveluvalikoimaansa uusin silmin. Vaikka toiminnan ytimessä on edunvalvonta ja siihen kuuluvat työsuhdepalvelut, ei tämä yksin riitä. Jo vanhastaan liitot ovat tarjonneet erilaisia ostoetuja ja virkistyspalveluja. Meidänkin listallamme on vakuutus- ja polttoaine-etuja ja järjestämme jäsentapahtumia eri paikkakunnilla. Jäsenten ammatillisesta osaamisesta huolehtiminen on yleensä katsottu työnantajan vastuulle, mutta nykyisin se on myös meidän tehtäväämme.

Jäsentemme ammatillisen kilpailukyvyn tukeminen työmarkkinoilla on siis ammattijärjestön tehtävä jos joku. Siksi mekin tarjoamme mahdollisuuksia ammatilliseen kehittymiseen erilaisilla jäsenkoulutuksilla.

Mutta entäpä sitten muuta? Ja tarvitsemmeko todella kaikkea tätä? Onko parin sentin bensa-alennus todellakin se, mikä vie järjestöä ja sen jäsenistöä eteenpäin? Tai onko matkavakuutus edelleenkin tarpeen jos useimmilla se kuuluu esimerkiksi kotivakuutuksen yhteyteen. Mitä muuta meidän pitäisi tarjota? Millaisista jäsenpalveluista jäsenemme ovat kiinnostuneita. Mielestämme ammattijärjestöillä olisi korkea aika kuunnella asiakkaitaan.

Sitä me lähdemme nyt selvittämään palvelumuotoilumme taustaksi. Käynnistämme arvo- ja asennetutkimuksen, jossa luotaamme jäsentemme ajatuksia ammattijärjestöstä, meitä ympäröivästä yhteiskunnasta ja työelämästä.

Lähetämme pian koko jäsenistöllemme kyselylomakkeen, johon luonnollisesti toivomme valtaisaa vastausmäärää. Saatu palaute auttaa meitä kehittämään palvelujamme jäsenmaksun paremmaksi vastineeksi. Se auttaa meitä tavoittamaan jäsenemme paremmin ja viestimään käyttäen niitä kanavia, jotka jäsenillemme on luontevimpia. Itse ainakin peräänkuuluttaisin enemmän lähelle itseäni tulevia palveluja sekä sellaisia valintoja, jotka auttavat ihan normaalissa arjessa selviämistä. Mutta mitä sinä odotat?

Jussi Näri

Jussi Näri

Toiminnanjohtaja

jussi.nari@kumula.fi

0400 816 284

Jaa sivu: