Liity jäseneksi

Stop lakonalaiselle työlle!

Kunnioita työkaverin lakkoa - älä tee lakonalaista työtä

Kunta-alan lakko kohdistuu jäsentemme osalta pääsääntöisesti kirjastoihin. Vaadimme kunta-alalle palkkaohjelmaa, jolla kunta-alan palkkaus saataisiin korjattua oikealle tolalle. Esimerkiksi pääkaupunkiseudun yleisissä kirjastoissa työskentelevät jäsenemme ovat lakossa yhdessä mm. opettajien ja sosiaalityöntekijöiden kanssa.

Työtaistelu on laissa ja kansainvälisissä sopimuksissa vahvistettu oikeus. Työtaistelu on meidän keinomme osoittaa työnantajalle työsuhteiden epäkohtia ja vaatia niiden korjaamista. Se on viimeinen keino johon tartutaan, ja usein lakon käynnistämistä on edeltänyt jo useat umpisolmuun menneet neuvottelut. Niin nytkin, ja me olemme lakossa tämän umpisolmun avaamiseksi ja neuvottelujen palauttamiseksi yhteiseen pöytään. Lakko on näin ammattikunnan yhteinen asia.

Tai ainakin sen pitäisi olla, vaikka kaikki eivät kuulukaan ammattiliittoon. Esimerkiksi parhaillaankin tehdään lakonalaista työtä pitämällä joitakin kirjastoja asiakkaille avoinna ammattiliittoon kuulumattomien työntekijöiden voimin.  Ikäväksemme joudumme siis toteamaan, että lakon alaista työtä teetetään ja sitä myös näköjään tehdään, ja siitä on vastuullisuus ja reiluus kaukana.  

Lakonalaisen työn tekeminen on kuin vetäisi maton työkaverin palkkaneuvottelujen alta. Älä tee lakonalaista työtä äläkä sellaista teetä.

Avainsanat:
Jussi Näri

Jussi Näri

Toiminnanjohtaja

jussi.nari@kumula.fi

0400 816 284

Jaa sivu: