Liity jäseneksi

Kiinnostaako jäsenyys?

Tule mukaan kunta-alan asiantuntijoiden joukkoon
Liity jäseneksi tällä lomakkeella

Edustamme yli kolmeasataa kunta-alan ammattia: jäseniimme kuuluu kuntien johtavia viranhaltijoita ja työntekijöitä, kirjastojen asiantuntijahenkilöitä ja muita kunta-alalla tai sitä lähellä työskenteleviä asiantuntijoita. Jäsentemme tutkinnot ja pääaineet vaihtelevat, koska jäseneksi voi liittyä myös toimensa ja/tai tehtävänsä perusteella.

Esimerkkejä kumulalaisten ammateista: kirjastonhoitaja, palvelupäällikkö, kirjastonjohtaja, talouspäällikkö, hallintojohtaja, kehittämispäällikkö, henkilöstösuunnittelija. hankinta-asiantuntija, tarkastaja, tietohallintojohtaja, ruokapalvelupäällikkö.  

Tutustu kumulalaisten yleisimpiin ammattinimikkeisiin niin huomaat, että jäseniämme on miltei kaikilla kunnan toimialoilla! 

Kumulan jäsenenä olet osa kuntien asiantuntijoiden laajaa joukkoa ympäri Suomen. Kumulalaiset kuuluvat keskusjärjestö Akavaan kattojärjestömme Akavan Erityisalojen kautta. Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO luottamusmiehineen edustaa ja auttaa kumulalaisia työpaikoilla sekä neuvottelupöydissä. 

Tuemme jäseniä työssä ja arjessa

Me Kumulassa ymmärrämme, mitä kunta-alan vaativa asiantuntijatyö tarkoittaa. Nykyisin se tarkoittaa yhä enemmän säännöllisen työajan ulkopuolella tehtyä työtä, ylitöitä jotka eivät näy missään, työn ja vapaa-ajan yhteensovittamisen haasteita ja yhä enemmän työtä yhä harvemmilla käsipareilla.

Tämä on kehitys, jonka haluamme katkaista. Haluamme jäsenillemme parempaa työelämää, ja sen eteen työskentelemme. 

Työelämän kehittämisen lisäksi tuemme jäsentemme omaa ammatillista kehittymistä yhdessä Akavan Erityisalojen kanssa. Kaikki koulutuksemme ovat jäsenillemme ilmaisia, ja niitä on tarjolla ympäri Suomen sekä verkossa. Lisäksi saat tapahtumistamme alasi ammatillisesta yhteisöstä vertaistukea ja uusia ideoita urallesi. Jäsenmaksuumme sisältyy luonnollisesti työttömyyskassa Erkon jäsenyys, jolla turvaat ansiosi työttömyyden varalta, sekä työsuhdeneuvonta. Urapalveluistamme voit varata henkilökohtaista valmennusta ja osaamis- ja hyvinvointituen avulla saat valita itsellesi sopivan lisäkoulutuksen tai työhyvinvointia tukevan kurssin.

Oletko opiskelija?

Jäseneksi liittyminen kannattaa jo opiskelijana, sillä opiskelijajäsenenä saat kaikki jäsenedut käyttöösi. Jäsenenämme olet jo opintojen aikana osa omaa ammatillista yhteisösi ja pääset myös verkostoitumaan tulevien kollegoittesi kanssa. Jäsenyys on myös hyvä tapa kartuttaa ansiosidonnaisen työttömyysturvan työssäoloehtoa esimerkiksi kesätöiden kautta. 

Jäsenmaksua ei makseta Kelan etuuksista kuten opintotuesta, apurahoista tai aikuiskoulutustuesta. Opiskelijana maksat jäsenmaksua vain ennakkopidätyksen alaisista palkkatuloista. Muistathan, että jäsenmaksusi on verovähennyskelpoinen!

Siirtyminen toisesta kassasta tai liitosta

Liiton ja kassan vaihtaminen onnistuu helposti ja nopeasti, jos olet työsuhteessa. Erkon jäsenmaksu sisältyy maksamaasi ammat­tiliiton jäsenmaksuun. Kun olet työsuhteessa ja vaihdat liittoa, toimi näin:

1. Täytä ja lähetä Kumulan jäsenhakemus.

2. Odota, että saat hyväksymisviestin.

3. Tee eroilmoitus entiseen liittoosi/kassaan, eropäivä on Kumulan jäsenyyden aloituspäivää edeltävä päivä.

Suosittelemme, että ajoitat liittymisen alkamaan kalenterikuukauden alusta jäsenmaksujen laskemisen helpottamiseksi. Jäsenmaksujen tulee olla maksettuina edelliseen työttömyyskassaan tai ammattiliittoon eroamishetkeen asti kyseisen kassan/liiton sääntöjen määräämällä tavalla.

Työttömyyskassaa voit vaihtaa vain palkkatyösuhteen aikana. Esimerkiksi työttömänä tai hoitovapaalla ollessasi et voi vaihtaa työttömyyskassaa, mutta voit vaihtaa liittoa ja jäädä entisen kassan jäseneksi siihen asti, että palaat työsuhteeseen.

Kysyttävää liittymisestä?

Akavan Erityisalojen jäsensihteerit auttavat liittymistä koskevissa asioissa. Katsothan ensin usein kysytyt kysymykset jäsenyyteen liittyen täältä.

Puhelin: 0800 135 370

Puhelinaika ti-to klo 9–14

Sähköposti: jasenpalvelut@akavanerityisalat.fi

Jaa sivu: