Liity jäseneksi

Työtaisteluvalmius on osa sopimusneuvottelua

Työmarkkinasyksy on alkanut myrskyisissä merkeissä. Yksityisellä sektorilla Postin sopimus saatiin lakon ja tukilakkojen seurauksena. Vientiteollisuudessa ovat liitot asettaneet ylityö- ja vuoronvaihtokieltoja ja varoittaneet lakoista.

Sopimusneuvottelukierroksesta ei odotettu helppoa, mutta työnantajaliittojen tarjoamat räikeät sopimusheikennykset ja haluttomuus sopia ovat yllättäneet. Taustalla voi olla alkusyksystä esitetyt matalat talousennusteet tai työnantajaliittojen halu kokeilla ammattiliittojen puolustusta ja yhtenäisyyttä.

Jo julkisen sektorin edellinen sopimusneuvottelukierros keväällä 2018 osoitti, että kynnys työtaistelutoimiin on laskenut selvästi.

Eikä aina lakkoon tai muihin työtaistelutoimiin mennä omien tavoitteitten takia, vaan jotta tuetaan muita liittoja. Tukilakkojen taustalla on ajatus, että yhteen työehtosopimukseen kohdentuvat heikennykset saattavat läpi mennessään avata tien muiden työehtosopimusten heikennyksille.

Matalat talousennusteet painavat osaltaan odotukset ja tarjoukset palkankorotuksista alhaiselle tasolle. Aikaisemmin oli käsitys, että lakkoon mennään kun halutaan suurempia palkankorotuksia kuin muut. Nyt lakkoasetta voidaan joutua käyttämään, jotta saadaan samantasoiset palkankorotukset kuin muut.

Nyt lakkoasetta voidaan joutua käyttämään, jotta saadaan samantasoiset palkankorotukset kuin muut.

Lakko on vastuullista toimintaa

Työnantaja ostaa työehtosopimuksella työrauhaa. Ammattijärjestö ei mene työtaisteluun heppoisin perustein. Lakkoa tai sen uhkaa käytetään ay-toiminnassa silloin, kun tavoitellaan jotain todella merkittävää liiton jäsenistölle tai vastavuoroisesti on uhka, että jäsenet menettävät tärkeitä etuja.

Sopimus on aina kompromissi työntekijäliiton ja työnantajaliiton tavoitteista.

Sopimus on aina kompromissi työntekijäliiton ja työnantajaliiton tavoitteista. Kaikkea tavoiteltua ei saada. Painoarvoa liiton tavoitteille osoitetaan kyvyllä toimeenpanna lakko. Se on osoitus liiton järjestövoimasta. Sillä voidaan painostaa työnantajaa huomioimaan liiton tavoitteita ja päätymään sopimukseen.

Edellisellä kunta-alan sopimusneuvottelukierroksella liitot toimeenpanivat yhdessä JUKOn kanssa menestyksekkäästi ylityö- ja vuoronvaihtokiellon sekä kuntasopimuksen solmimiseksi että toisen kerran vauhdittaakseen yliopistosektorin sopimusneuvotteluja.

Työtaisteluvalmiutta kohotetaan

Ensi kevään kuntaneuvottelut ovat kimurantit, koska sopimusneuvottelujen lisäksi Tehy ja Super haluavat samaan aikaan neuvotella itse sopimusjärjestelmästä ja sote-alan omasta sopimuksesta.

Liitot tukevat JUKOn neuvottelijoita tavoitteiden eteenpäinviemiseksi sekä valmistauduttaessa puolustautumaan heikennysesityksiä vastaan.

Liitot tukevat JUKOn neuvottelijoita tavoitteiden eteenpäinviemiseksi sekä valmistauduttaessa puolustautumaan heikennysesityksiä vastaan. Voi tulla myös tilanne, jossa jotkut kunta-alan liitot vaativat meitä enemmän etuja. Silloin pääsee mukaan neuvottelupöytään vain lakkovaroituksen jättämällä.

JUKOn työtaisteluvalmiutta koskeva suunnittelu on tarkentumassa. Työtaisteluvalmiuspaikkakunniksi on suunniteltu 20 suurinta kaupunkia. Paikallista työtaisteluvalmiutta ei voida kokonaan rakentaa paperilla. Tarvitaan myös paikallista organisoitumista ja harjoittelua. Tähän työhön tarvitaan paikallisia jäseniä yhteyshenkilöiksi.

Yhteyshenkilönä pääset tutustumaan siihen, miten järjestönä valmistaudumme sopimusneuvottelukierrokseen.

Yhteyshenkilönä pääset tutustumaan siihen, miten järjestönä valmistaudumme sopimusneuvottelukierrokseen. Aiempi kokemus ei ole tarpeen. Liitosta annamme ohjeistusta ja koulutusta.

Jos olet kiinnostunut tai haluat lisätietoa, otathan yhteyttä!

Jaakko Korpisaari
neuvottelupäällikkö
Akavan Erityisalat

Jaakko Korpisaari

Neuvottelupäällikkö

jaakko.korpisaari@akavanerityisalat.fi

Jaa sivu: