Liity jäseneksi

Messupöhinää, osaamistarpeita ja kuntakuulumisia

Kuntamarkkinat kokoaa vuosittain Helsinkiin kuntien luottamushenkilöitä, viranhaltijoita ja työntekijöitä. Tänä vuonna mekin olimme mukana tapahtumassa.

Perinteiset Kuntamarkkinat kokoaa vuosittain Helsinkiin kuntien luottamushenkilöitä, viranhaltijoita ja työntekijöitä. Kaksipäiväinen tapahtuma 12- 13.9 Kuntatalolla pursusi tietoiskuja, infotilaisuuksia, luentoja ja perinteistä messupöhinää. Sen lisäksi, että jaoimme messuosastollamme 700 pulloa vallan erinomaista ”Minä ♥ Kunnat” -punaherukkalimonadia, kerroimme Hallintoakatemian kanssa omassa tilaisuudessamme täydelle salille kesän aikana teettämämme osaamiskyselyn tuloksista.

Kunta-alan osaamisessa olennaisinta on kyky sopeutua jatkuvaan muutokseen.

Kyselyn ja keskustelun perusteella kunta-alan osaamisessa näyttäisi olevan olennaisinta kyky sopeutua jatkuvaan muutokseen. Omien tietojen ja taitojen päivittämisestä tulee tällöin entistä tärkeämpää. Me olemme tukena siinäkin.

”Kiire ja rahat tiukilla, joten koulutusten pitää olla tehokkaita. Mielellään yhden tai kaksi päivää kestäviä koulutuksia, mutta lähiopetustakaan ei pidä unohtaa.”

Näin voisi kai parhaiten luonnehtia Kumulan ja Hallintoakatemian tekemän koulutuskyselyn päälinjoja.  Toisaalta kysely vahvisti myös karumpaa ennakkokäsitystämme. ”Sen verran rahat tuntuu olevan tiukilla etten ole kehdannut edes kysyä”, joka yhden vastaajan kommenttina osaltaan kuvaa sitä arkea, missä kunnissa eletään. Monet pystyvät huolehtimaan oman osaamisensa päivittämisestä, mutta toisille täydennyskoulutus ja omien tietojen ja taitojen kehittäminen on vaikeampaa.

Elinikäinen oppiminen on realismia, ja omien tietojen ja taitojen jatkuvasta päivittämisestä on tullut välttämättömyyys. Vaikka työnantajalla onkin vastuunsa henkilöstön osaamisesta ja kehittämisestä, haluamme huolehtia jäsentemme ammatillisen kilpailukyvyn kehittämisestä kovenevilla kunta-alan työmarkkinoilla. Siksi haluamme helpottaa koulutuksiin pääsyä tarjoamalla Hallintoakatemian kursseja roimalla alennuksella. Esimerkiksi 180 euron verkkokurssille pääsee mukaan vain viidenkympin omavastuuosuudella. Verkkoaineistoihin ja tallenteisiin pääsee syventymään itselle parhaiten sopivana ajankohtana.

Kuntamarkkinahulinoiden parasta antia on kyllä ne lukemattomat keskustelut, joihin päätyy messuosastolla. No mitäpä kuuluu Pälkäneelle? Jokos Puolangalla syksy on pitkällä? Miltäs se vuosi vaikuttaa Isojoella? Siinä kerrataan kunnantalon remontit, parit menneet edunvalvonta-asiat, pohditaan maan tilaa ja tutustutaan puolin ja toisin. Kotiseuturakkaus tiivistyy jokaisessa oman kotikunnan vaakunapinssissä, ja sen on markkinavieras laittanut juhlavaatteisiin ylpeydellä.

Minä ♥ Kunnat.
 

Jussi Näri

Jussi Näri

Toiminnanjohtaja

jussi.nari@kumula.fi

0400 816 284

Jaa sivu: