Liity jäseneksi

Liity #kirjastopuolueeseen!

Kolme miljoonaa kirjastokorttia. 60 miljoonaa kirjastokäyntiä vuodessa. 110 lainaa vuodessa. Suomalainen kirjastolaitos on maailman paras.

Kirjasto on lähellä ja esteetön. Sähköisesti sen tavoittaa aina. Se on maksuton peruspalvelu, joka tarjoaa kaikille vapaan pääsyn tietoon, elämyksiin ja kulttuuriperintöön. Kirjastot ovat myös vankasti kiinni tietoyhteiskunnan kehittämisessä edistäen avointa tiedettä ja tutkimusta.

Se mahdollistaa innovaatiot. Se mahdollistaa koko yhteiskunnan eteenpäin menon.

Me kannamme osaltamme huolta Suomen kirjastolaitoksesta ja siinä työskentelevästä henkilöstöstä. Julkisten palvelujen leikkauspaineessa myös kirjastoverkko on tarkastelun alla.  Kirjastojen osuus kuntien talousarviosta on kuitenkin häviävän pieni, n. yksi prosentti. Ei siitä säästämällä paikata vuotavaa kuntataloutta.

Eduskuntavaalien alla haluamme muistuttaa, että kirjastoilla on tärkeä merkitys maallemme.  Kirjastoissa tehdään  vaativaa asiantuntijatyötä, jolla huolehditaan kirjastojemme arvokkaista kokoelmista.  Sillä työllä on mahdollistettu suomalaisen kirjaston menestystarina.

Auta meitä pitämään huolta kirjastoista.

Liity #kirjastopuolueeseen.

Jaa sivu: