Liity jäseneksi

Lähde mukaan järjestövalmiustoimintaan!

Mitä jos kuntasektorin sopmusneuvottelut päätyvät painostustoimiin? Tulisitko mukaan järjestövalmiustoimintaan?

Neuvottelujärjestömme JUKO valmistautuu tulevaan neuvottelukierrokseen ja tiivistää työtaisteluvalmiuttaan. Nykyinen sopimuskausi päättyy 31.3.2020 ja neuvottelut käydään ennen tätä keväällä 2020.

Liitot tukevat JUKOn neuvottelijoita tavoitteiden eteenpäinviemiseksi sekä valmistauduttaessa puolustautumaan heikennysesityksiä vastaan. On mahdollista myös tilanne, jossa jotkut kunta-alan liitot (esim. Tehy ja SuPer) vaativat meitä enemmän etuja. Silloin pääsee mukaan neuvottelupöytään vain lakkovaroituksen jättämällä.

JUKOn työtaisteluvalmiutta koskeva suunnittelu on tarkentumassa. Työtaisteluvalmiuspaikkakunniksi on JUKOn valmistelussa suunniteltu 20 suurinta kaupunkia. Paikallista työtaisteluvalmiutta ei voida kokonaan rakentaa paperilla. Tarvitaan myös paikallista organisoitumista ja harjoittelua. Tähän työhön tarvitaan paikallisia jäseniä yhteyshenkilöiksi.

Haemme paikallisia yhteyshenkilöitä

JUKOn paikallinen työtaisteluorganisaatio koostuu liittojen yhteyshenkilöistä. Yhteyshenkilönä pääsee tutustumaan neuvottelujärjestö JUKOn toimintaan ja järjestön valmistautumiseen sopimusneuvottelukierrokseen.

Yhteyshenkilön tehtävät

  • Osallistua paikallisen työtaisteluryhmän toimintaan. Työryhmässä on eri vastuualueita mm. paikallispäällikkö, sihteeri, lakkovahtivastaava, tapahtumavastaava, viestintävastaava ja talousvastaava.
  • Välittää paikallisen ryhmän tietopyynnöt liitoon.

Aiempi kokemus ei ole tarpeen. Liitosta annamme ohjeistusta ja koulutusta.

Yhteyshenkilöille järjestetään koulutus lauantaina 25.1.2020 Helsingissä hotelli Holiday Inn City Centre (Elielinaukio 5, Helsinki).

Jos olet kiinnostunut tai haluat lisätietoa, ota yhteyttä!


Toiminnanjohtaja Jussi Näri
Kuntien asiantuntijat - KUMULA ry
jussi.nari@kumula.fi
0400 816 284

TAI

Jaakko Korpisaari
kuntasektorin neuvottelupäällikkö
Akavan Erityisalat
Maistraatinportti 4 A 6 krs.
00250 Helsinki
0201 235 363, 040 777 9422

Kumulan toimisto

Kumulan toimisto

Snellmaninkatu 19-21 F 13, 00170 HKI

kumula@kumula.fi

0400 816 284

Jaa sivu: