Liity jäseneksi

Kuntapalveluja avataan - kansalaisilta toivotaan malttia

Kun rajoituksia aletaan karsimaan ja palveluja käynnistämään uudelleen, on kuntien henkilöstö melkoisen venymisen edessä.

Kunnissa mietitään parhaillaan, miten palveluita aletaan avaamaan kuntalaisille. Työsarkaa on melkoisesti, sillä yksistään kirjastojen palvelukonsepteja pitää miettiä kokonaan uusiksi. Hallituksen linjaus, että lainaustoiminta voidaan aloittaa ”vaikka heti”, sai monet säntäämään kirjastonsa ovenkahvaan. Ei auenneet ovet. Useat purkivat kiukkunsa kirjastojen henkilöstölle somessa ja palautekanavissa. Tekisitte nyt jotakin!

Ja kirjastoissahan tehdään. Nyt pitäisi suunnitella työvuorolistoja kokonaan uusiksi, ja kutsua muihin tehtäviin siirrettyä väkeä takaisin omiin töihin. Lomautettua väkeä pitäisi saada sorvin ääreen mahdollisimman pian. Tilojen käyttöä pitää miettiä tarkoin ja siten, että ne ovat turvallisia kaikille. Aineiston kuljetuksissa ja logistiikassa riittää järjestelemistä.

Kyllä kunnat ovat osoittaneet, että niissä on valtavan paljon kykyä innovoida ja kehittää uusia tapoja tuottaa palveluja.

Eikä yksin kirjastoissa. Kyllä kunnat ovat osoittaneet, että niissä on valtavan paljon kykyä innovoida ja kehittää uusia tapoja tuottaa palveluja. Kun rajoituksia aletaan karsimaan ja palveluja käynnistämään uudelleen, on kuntien henkilöstö melkoisen venymisen edessä. Ei sellainen olisi mahdollista ilman hyvin johdettua palvelutuotantoa ja hallinnon kovaa osaamista. Iso kiitos kuntiemme asiantuntijoille, teette upeaa työtä vaikeassa tilanteessa.

Jussi Näri

Jussi Näri

Toiminnanjohtaja

jussi.nari@kumula.fi

0400 816 284

Jaa sivu: