Liity jäseneksi

Kumulan puheenjohtajaehdokkaat esittelyssä - valinta tehdään vuosikokouksessa 21.11.!

Kumulan vuosikokokouksessa 21.11. on luvassa jännittävät hetket, kun järjestön johtoon valitaan uusi puheenjohtaja! 

Puheenjohtajaehdokkaaksi on toistaiseksi ilmoittautunut kaksi henkilöä:

  • Sonja Peshchkow, kirjastopedagogi, Espoo
  • Mikko Salmela, hallintopäällikkö, Riihimäki​​​​​

Lue ehdokkaiden esittelyt ja näkemykset Kumulan toimintaan ja edunvalvontaan liittyen alta!Jos haluat vaikuttaa puheenjohtajavalintaan, tule mukaan kaikille jäsenille avoimeen vuosikokoukseen 16.11. mennessä täältä.

Kerro hieman itsestäsi ja työstäsi ja siitä, miksi innostuit hakemaan puheenjohtajaksi:

Sonja: "Olen kirjastopedagogi (ent. nimike kirjastonhoitaja) Espoon kaupunginkirjastossa. Tällä hetkellä työni painopiste on lapsissa ja nuorissa. Teen yläkoululaisille kirjavinkkauksia sekä tiedonhaunopastuksia. Sen lisäksi olen ollut yhä enemmän mukana kirjaston kestävän kehityksen hankkeissa. Vuosittain olen vinkannut kollegoille luonnontieteellisiä uutuuskirjoja, koska olen pohjakoulutukseltani biologi (ekologia ja evoluutiobiologia oli pääaineeni).  

Innostuin hakemaan Kumulan puheenjohtajaksi, koska olen ollut Kumulan toiminnassa mukana nelisen vuotta, joista kolme vuotta olen ollut hallituksessa. Hallitustyöskentely on ollut antoisaa. Elämme ammattiyhdistysmaailmassa mielenkiintoisia, mutta haasteellisia aikoja. Haluan omalta osaltani olla vakuuttamassa ammatillisen edunvalvonnan merkitystä tässä muuttuvassa maailmassa. Edunvalvonnan aika ei ole todellakaan ohi, vaan sen on ryhdistäydyttävä entisestään. Haluan nostaa keskusteluun erityisesti kuntien haasteita, ja pohdiskella, miten tulevaisuudessa työntekijät voivat selviytyä niistä uupumatta." 

Mikko: "Työskentelen Lopen kunnassa perusturvatoimialan hallintopäällikkönä. Koulutustaustani on Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulussa (nyk. johtamisen ja talouden tiedekunta) hallintotieteen, julkisoikeuden sekä julkisen talousjohtamisen saralla. Kumulan toimintaan olen tullut mukaan jo vuonna 2018 opiskelijajäsenenä. Tätä ennen olen toiminut Tampereen yliopiston hallintotieteen pääaineopiskelijoiden ainekerho Ad Hoc Ry:n puheenjohtajana ja taloudenhoitajana. Kumulan hallituksessa olen osallistunut mm. yhdistyksen sääntömuutoksen valmisteluun.  
 
Haen jatkokautta Kumulan hallituksessa varsinaisena jäsenenä, ja olen myös käytettävissä puheenjohtajaksi. Olen nauttinut hallitustyöskentelystä kovasti, sillä koen saavani vaikuttaa oman alani työelämäpelisääntöjen kehittämiseen."

Millaista aiempaa kokemusta sinulla on ammattijärjestötoiminnasta ja johtamisesta? Mitkä ovat toiveesi Kumulan toiminnan suhteen tulevina vuosina?

Sonja: "
Kumulassa olen toiminnut aktiivisesti 4 vuotta, joista 3 vuotta olen ollut hallituksessa. Olen toiminnut kaksi vuotta Akavan erityisalojen (AE) kunnan neuvottelukunnan puheenjohtajana sekä ollut AE:n hallituksen varajäsen sekä ilmastoryhmän puheenjohtaja. Lisäksi olen JUKO:n luottamusmies. 

Toivon, että Kumula toimisi edustettaviensa avoimena julkisena keskustelufoorumina. Kumula toisi vielä enemmän kunta-alan työskentelevien työtä ja kuntien haasteita esille." 

Mikko: ”Koko kunta-ala on suurten muutosten edessä. Erityisesti asiantuntijat ja keskijohto joutuvat muutoksissa koville, sillä heidän tehtävänsä on usein toimeenpanna uudistukset. Samaan aikaan kurjistuva kuntatalous lisää epävarmuutta oman työn säilymisen ja tulevaisuuden suhteen.  Julkisen sektorin säästötoimet on helppo kohdistaa tuki-, hallinto- ja kulttuuripalveluihin, koska niiden tuottama hyöty nähdään usein välillisenä. Toimiva hallinto on kuitenkin kivijalka, jonka varaan kuntien toiminta rakentuu. Kirjasto- ja kulttuuripalvelut puolestaan tuottavat arvokasta hyvinvointi- ja kansasivistystehtävää, jolla on keskeinen merkitys yhteiskunnallisten hyvinvointierojen kaventamisessa. Koen että kunta-alan edunvalvonnalle on vahva tarve myös tulevaisuudessa, ja sitä tärkeää työtä tulee Kumulan tehdä myös jatkossa. 
 
Edunvalvontatyön kehittämisen ohella Kumulan tulee ryhtyä aktiiviin toimiin riittävän jäsenpohjan varmistamiseksi tulevaisuudessa. Yhtenä vaihtoehtona tähän on esitetty uuden laajemman liittokokonaisuuden muodostamista. Jäsenmäärä on suoraan verrannollinen edunvalvonnan vaikuttavuuteen, joten tätä vaihtoehtoa tulee selvittää ja edistää aktiivisesti.”


Kuva Sonja Peschkow: Johannes Roviomaa

Kumulan puheenjohtaja ja hallituksen jäsenet valitaan kaikille jäsenille avoimessa, etänä järjestetävässä vuosikokouksessa 21.11. klo 10 alkaen. Jos haluat vaikuttaa Kumulan puheenjohtajavalintaan, muistathan ilmoittautua vuosikokoukseen 16.11. mennessä täältä!

Hanna Harrison

Hanna Harrison

Palvelu- ja koulutussuunnittelija

hanna.harrison@kumula.fi

0401245571

Jaa sivu: