Liity jäseneksi

Kuka muka sössi?

Elinkeinoelämän keskusliitto julkisti tänään "Kasvun Manifesti" -raportin. Raportissa todetaan että 600 000 suomalaista työpaikkaa on vaarassa. Metson entinen toimitusjohtaja vuorineuvos Jorma Eloranta totesi raportin julkistustilaisuudessa että "olemme onnistuneet sössimään tilanteen oikein vakavasti".

Tätä jäin pohtimaan. Missä on menty vikaan ja mennäänkö edelleenkin? Missä tarkalleen ottaen olemme onnistuneet sössimään?   Meillä on kuitekin esimerkiksi työvoimakustannusten osalta kokemuksia maltillisista palkkaratkaisuista jo muutaman vuoden ajalta. Minun mielestäni prossan tai alle yleiskorotuksia nyt kai voisi kutsua "maltilliseksi" katsomatta minkäänväristen lasien läpi.

Joku maailman talousforum rankkaa Suomen jälleen maailman kilpailukykyisimpien maiden joukkoon. Noiden talousforumeiden arviointikriteerit ovat mitä ovat, mutta eipä tuossa kisassa nyt ihan hännilläkään olla. Ja kyllä, tiedän että "tuohon ei pidä tuijottaa, se ei kerro mitään".

Julkista sektoria siivotaan nyt urakalla. Meiltä eläköityy parhaillaan ja lähivuosien aikana hiton iso joukko sekä palvelutuotannosta että tuotannon johtamisesta. Ja tämä samaan aikaan kun paikallishallintoon ajetaan kuntarakennemuutosta. Normitalkoot alkoivat jo 2009 ja jatkuvat edelleen. Ihan hyvä sekin.

Joten kun EK puhuu sössimisestä, suosittelisin teollisuuden edustajille nyt ihan ensimmäiseksi pientä workshopia aiheesta "Missäs kohtaa me aloitettiin muniinpuhaltelu kun muut teki juttuja jotka menee kaupaksi?".

Myisitte nyt jotain. Edes vähän.

Jaa sivu: