Liity jäseneksi

Kouvola: verkostotalouden dynaaminen ympäristö

Kouvolan kaupunginhallitus päätti eilen yksimielisesti käynnistää YT-neuvottelut, jotka tähtäävät yli 600 henkilön irtisanomiseen. Päätöksen taustalla on konsulttiyhtiö Pertec Oy:n selvitys, joka pohjaa organisaation yksinkertaistamiseen mm. keskittämällä tukipalveluja ja keskittymällä  "johdon ja asiakasrajapinnan lähentämiseen".

Konsulttiyhtiön mottona on "jokaisella on oikeus hyvään johtamiseen". Näin varmasti, mutta jokaisella kuntalaisella on myös oikeus hyviin kuntapalveluihin. 600 henkilön vähennys ei voi olla heijastumatta kuntapalvelujen laatuun.

Hyvä hallinto ei näet synny tyhjästä. Ei julkisen palvelutuotannon puitteet rakennu itsestään. Niitä tuottaa asiantunteva ja tehtäväänsä sitoutunut ammattihenkilöstö. Kuntasäästöjen keskellä palvelutuotannon tarkka taloussuunnittelu, yhteistyö ja koordinaatio nousevat entistä tärkeämpään rooliin. Näistä toiminnoista tinkiminen onkin usein omaan jalkaan ampumista.

Konsulttiyhtiön mukaan tarvitaan uusi, innovatiivinen johtamisjärjestelmä, joka yhdistää julkisjohtamisen ja yritysjohtamisen parhaat piirteet.  Teollisen aikakauden byrokraattiset ja kankeat mallit ja johtaminen eivät toimi verkostotalouden dynaamisessa ympäristössä.

Verkostotalouden dynaamisessa ympäristössä elävä asiakasrajapinta eli päivähoitopaikan kanssa tuskaileva perheenäiti sen sijaan on varmaankin tyytyväinen tietäessään olevansa edes lähempänä johtoa.

 

 

Jaa sivu: