Liity jäseneksi

Kirjastojen henkilöstön turvallisuudesta huolehdittava!

Hallituksen määräämiä rajoituksia ollaan poistamassa. Myös kirjastojen asiakaspalvelua avataan. Ensi vaiheessa kirjastot toimivat take away -periaatteella, mutta kesäkuussa ilmeisesti päästäisiin jo vaeltelemaan hyllyjen väliin.   
 
Koulujen lähiopetuksen jatkuminen aiheutti keskustelutulvan niin opettajien kuin oppilaiden vanhempien parissa. Huoli turvallisuudesta löi Facebookin keskusteluryhmistä korkealle. Huolissaan oltiin lasten ja opettajien turvallisuudesta.  
 
Toistaiseksi Twitterissä ja eri Facebook -ryhmissä on lähinnä toivottu kirjastojen avautumista, eikä turvallisuus ole herättänyt niin suurta intohimoa kuin koulujen kohdalla. Äkkiseltään kuitenkin ajattelisi, että turvavälit kirjastoissa ovat yhtä haastavia kuin kouluissakin. Miten siis huolehditaan kirjastojen työntekijöiden turvallisuudesta? Kaupan kassoilta tuttuja pleksisuojia on väläytelty jo kirjastojen asiakaspalveluun, mutta liikkuu henkilöstö asiakkaiden parissa muuallakin kirjaston tiloissa.   

Pidetään vielä huolta myös kirjaston 
henkilöstöstä, 
sen tärkeimmästä voimavarasta.  

Työkuorma kuntahallinnossa on kasvanut koronakriisin aikana melkoiseksi, kun palvelutuotantoa on jouduttu suunnittelemaan uusiksi.
Monissa kunnissa kirjastojen henkilöstö laitettiin pakkolomille kirjastojen ovien sulkeuduttua. Kirjastojen avaaminen ei käy kuitenkaan hetkessä, ja henkilöstö tarvitsee tähän nyt työrauhan. Jo päätetyt lomautukset on syytä perua pikimmiten. 

Hienoa siis, että kirjastojen avautuminen on nyt näköpiirissä, mutta pidetään huolta vielä myös kirjaston henkilöstöstä, sen tärkeimmästä voimavarasta.

 

Jussi Näri

Jussi Näri

Toiminnanjohtaja

jussi.nari@kumula.fi

0400 816 284

Jaa sivu: