Liity jäseneksi

Keskustajohtaja: ilmiantakaa turhat tehtävät!

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä kehottaa Ylen ykkösaamussa kansalaisia ”lähettämään hänelle viestejä turhista julkisista tehtävistä”. Aiemminhan Sipilä kertoi halustansa vähentää julkisesta hallinnosta ”kymmeniä tuhansia virkamiehiä”. Kun aiemmin julkisen sektorin piiskurina on kunnostautunut lähinnä Timo Soini ja muutama Kokoomuksen kauppakamarisiiven viestinviejistä, näyttäisi Sipilä nyt ottavan paikkansa Helsingin teollisuusmiesten ja populistipoliitikkojen rinnalla.

Eiköhän kuitenkin kyse ole Apollonkadun vaalivankkureiden potkaisemisesta vauhtiin. Muuten en oikein jaksa uskoa keskustan intoa kuntatyön alasajoon. Tuntuisi myös arveluttavalta, että keskustan politiikassa olisi tapahtunut niin suuri muutos, että kunnat ja maakunnat olisi häivytetty keskustan arvomaailman keskiöstä. Sipilän vähentämisvisiosta ei nimittäin kunnallisen itsehallinnon arvostus juuri välittyisi jos kerran päätösvalmistelusta vastuullinen henkilöstö ei mahdu keskustajohtajan kunta-Suomeen.

Samaan aikaan kun Sipilä leikkaisi julkisen sektorin arvokkaasta työstä, ajaa hän voimakkaasti kolmannella sektorilla tehtävää vapaaehtoistyötä. Ehdotankin, että leikkausten väistämättä kohdistuessa myös maatalouslomittajiin, ottaisi puoluetoimisto piiritoimistoineen asiasta kopin ja ryhtyisi töihin – iltalypsyn luulisi olevan muistissa oppositiokauden jälkeenkin.

Jaa sivu: