Liity jäseneksi

Irtisanomissuojan poistuminen ei tullut yllätyksenä

Iltalehti 28.5 ennätti ensimmäisenä kertomaan kuntaliitoksiin liittyvästä viiden vuoden irtisanomissuojan purkamisesta. Irtisanomissuojan purkaminen ei tullut yllätyksenä, sen verran kritiikkiä palvelussuhdeturva on saanut.

Irtisanomissuoja on koskenut myös Kumulan jäseniä. Liiton hallituksen puheenjohtaja ehti kommentoimaan uuden hallituksen linjausta:

”On totta että palvelussuhdeturva on useissa tapauksissa merkinnyt takalautaa työn jatkumiselle. Se on ollut aikanaan myös merkittävä porkkana kuntaliitoksille kun henkilöstö on kokenut asemansa turvatuksi. Toisaalta se on saattanut merkitä myös kuntatyön päätymistä rankan ryöpytyksen kohteeksi. Puheet suojatyöpaikoista ja tehottomuudesta kun on usein linkitetty juuri tähän irtisanomissuojaan” .

Toteutuneissa kuntaliitoksissa irtisanomissuoja on saattanut osaltaan vaikeuttaa vanhojen rakenteiden uudistamista. Vaikka henkilöstön pitääkin olla muutoksen keskiössä, on joissain tapauksissa palvelussuhdeturva saattanut vaikeuttaa henkilöstön kehittymistä, hallituksen puheenjohtaja Päivi Hytönen pohtii.

”Vaikka uusi hallitus poistaa viiden vuoden palvelussuhdeturvan, tulisi kuntaliitostilanteissa muistaa laadukkaan hallinto- ja valmistelutyön tarve ja merkitys. Asiantuntijatyötä ja hyvää johtamista kun tarvitaan jatkossakin kunnan koosta riippumatta”.

Jaa sivu: