Liity jäseneksi

Liity Kumulaan

Kuntien asiantuntijoiden joukkoon!

Täytä täältä liittymislomake

Kumulan jäsenenä olet osa kuntien asiantuntijoiden laajaa joukkoa ympäri Suomen. Me Kumulassa ymmärrämme, mitä kunta-alan vaativa asiantuntijatyö tarkoittaa. Nykyisin se tarkoittaa yhä enemmän säännöllisen työajan ulkopuolella tehtyä työtä, ylitöitä jotka eivät näy missään, työn ja vapaa-ajan yhteensovittamisen haasteita ja yhä enemmän työtä yhä harvemmilla käsipareilla.

Tämä on kehitys, jonka haluamme katkaista. Haluamme jäsenillemme parempaa työelämää, ja sen eteen työskentelemme. 

Työelämän kehittämisen lisäksi tuemme jäsentemmä omaa ammatillista kehittymistä yhdessä Akavan Erityisalojen kanssa. Kaikki koulutuksemme ovat jäsenille ilmaisia, ja niitä on tarjolla ympäri Suomen sekä verkossa. Lisäksi saat tapahtumistamme alasi ammatillisesta yhteisöstä vertaistukea ja uusia ideoita urallesi. Jäsenmaksuumme sisältyy luonnollisesti työttömyyskassa Erkon jäsenyys, jolla turvaat ansiosi työttömyyden varalta sekä työsuhdeneuvonta. Urapalveluistamme voit varata henkilökohtaista valmennusta ja osaamis- ja hyvinvointituen avulla saat valita itsellesi sopivan lisäkoulutuksen tai työhyvinvointia tukevan kurssi.

Käy kurkkaamassa jäsenetujamme täällä!

Laaja kirjo kunta-alan asiantuntija-ammatteja!

Edustamme yli kolmeasataa kunta-alan ammattia: jäseniimme kuuluu kuntien johtavia viranhaltijoita ja työntekijöitä, kirjastojen asiantuntijahenkilöitä ja muita kunta-alalla tai sitä lähellä työskenteleviä asiantuntijoita. Jäsentemme tutkinnot ja pääaineet vaihtelevat, koska jäseneksi voi liittyä myös toimensa ja/tai tehtävänsä perusteella. Esimerkkejä kumulalaisten ammateista: kirjastonhoitaja, palvelupäällikkö, kirjastonjohtaja, talouspäällikkö, hallintojohtaja, kehittämispäällikkö, henkilöstösuunnittelija. hankinta-asiantuntija, tarkastaja, tietohallintojohtaja, ruokapalvelupäällikkö. 

Tutustu kumulalaisten yleisimpiin ammattinimikkeisiin niin huomaat, että jäseniämme on miltei kaikilla kunnan toimialoilla! 

Kumulalaiset kuuluvat keskusjärjestö Akavaan kattojärjestömme Akavan Erityisalojen kautta. Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO luottamusmiehineen edustaa ja auttaa kumulalaisia työpaikoilla sekä neuvottelupöydissä. 

Opiskelijajäsenyys kannattaa! 

Jäseneksi liittyminen kannattaa jo opiskeluaikana, sillä opiskelijajäsenenä saat jo kaikki jäsenedut käyttöösi. Jäsenenämme olet jo osa omaa ammatillista yhteisösi, jolloin pääset myös verkostoitumaan tulevien kollegoittesi kanssa. Jäsenyys on myös hyvä tapa kartuttaa ansiosidonnaisen työttömyysturvan työssäoloehtoa esimerkiksi kesätöiden kautta. 

Jäsenmaksua ei makseta Kelan etuuksista kuten opintotuesta, apurahoista tai aikuiskoulutustuesta. Opiskelijana maksat jäsenmaksua vain ennakkopidätyksen alaisista palkkatuloista. Muistathan, että jäsenmaksusi on verovähennyskelpoinen.

Siirtyminen toisesta liitosta tai kassasta

Liiton ja kassan vaihtaminen onnistuu helposti ja nopeasti, jos olet työsuhteessa. Erkon jäsenmaksu sisältyy maksamaasi ammat­tiliiton jäsenmaksuun. Kun olet työsuhteessa ja vaihdat liittoa, toimi näin:

1. täytä ja lähetä Kumulan jäsenhakemus
2. odota että saat hyväksymisviestin
3. tee eroilmoitus entiseen liittoosi/kassaan, eropäivä on Kumulan jäsenyyden aloituspäivää edeltävä päivä

Suosittelemme, että ajoitat liittymisen alkamaan kalenterikuukauden alusta jäsenmaksujen laskemisen helpottamiseksi.

Jäsenmaksujen tulee olla maksettuina edelliseen työttömyyskassaan tai ammattiliittoon eroamishetkeen asti kyseisen kassan/liiton sääntöjen määräämällä tavalla.

Työttömyyskassaa voit vaihtaa vain palkkatyösuhteen aikana. Esimerkiksi työttömänä tai hoitovapaalla ollessasi et voi vaihtaa työttömyyskassaa, mutta voit vaihtaa liittoa ja jäädä entisen kassan jäseneksi siihen asti, että palaat työsuhteeseen.

Kysyttävää liittymisestä?
 

Akavan Erityisalojen jäsensihteerit auttavat liittymistä koskevissa asioissa. Katsothan ensin usein kysytyt kysymykset jäsenyyteen liittyen täältä.

Puhelin: 0800 135 370
Puhelinaika arkisin klo 9–14
Sähköposti: jasenpalvelut@akavanerityisalat.fi

Jaa sivu: