Liity jäseneksi

Kiinnostaako jäsenyys kunta-alan asiantuntijoiden parissa?

Liity jäseneksi tästä

Edustamme yli kolmeasataa kunta-alan ammattia: jäseniimme kuuluu kuntien johtavia viranhaltijoita ja työntekijöitä, kirjastojen asiantuntijahenkilöitä ja muita kunta-alalla tai sitä lähellä työskenteleviä asiantuntijoita. 

Esimerkkejä kumulalaisten ammateista: 
kirjastonhoitaja, palvelupäällikkö, kirjastonjohtaja, talouspäällikkö, hallintojohtaja, kehittämispäällikkö, henkilöstösuunnittelija. hankinta-asiantuntija, tarkastaja, tietohallintojohtaja, ruokapalvelupäällikkö.  

Tutustu kumulalaisten yleisimpiin ammattinimikkeisiin niin huomaat, että jäseniämme on miltei kaikilla kunnan toimialoilla. Jäsentemme tutkinnot ja pääaineet vaihtelevat, koska jäseneksi voi liittyä myös toimensa ja / tai tehtävänsä perusteella.

Kumulan jäsenenä olet osa kuntien asiantuntijoiden laajaa joukkoa ympäri Suomen. Kumulalaiset kuuluvat keskusjärjestö Akavaan kattojärjestömme Akavan Erityisalojen kautta. Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö 
JUKO luottamusmiehineen edustaa ja auttaa kumulalaisia työpaikoilla sekä neuvottelupöydissä. Jäsenmaksuumme sisältyy työsuhdeneuvonta ja työttömyyskassa Erkon jäsenyys, jolla turvaat ansiosi työttömyyden varalta.

Työskentelemme jäsentemme paremman työelämän puolesta. Ymmärrämme, mitä kunta-alan vaativa asiantuntijatyö tarkoittaa. Nykyisin se tarkoittaa yhä enemmän säännöllisen työajan ulkopuolella tehtyä työtä, ylitöitä, jotka eivät näy missään, työn ja vapaa-ajan yhteensovittamisen haasteita ja yhä enemmän työtä yhä harvemmilla käsipareilla. Tämä on kehitys, jonka haluamme katkaista.

Tuemme ammatillista kehittymistä yhdessä Akavan Erityisalojen kanssa

Kaikki koulutuksemme ovat jäsenillemme ilmaisia. Niitä on tarjolla sekä verkossa että lähikoulutuksina eri puolella Suomea. Saat tapahtumistamme ammatillista vertaistukea ja uusia ideoita urallesi. Urapalveluistamme voit varata henkilökohtaista valmennusta. Osaamis- ja hyvinvointituen avulla tuetaan lisäkoulutukseen tai työhyvinvointia tukeviin kursseihin osallistumista.

Tutustu kaikkiin jäsenetuihimme tästä

Oletko opiskelija?

Jäseneksi liittyminen kannattaa jo opiskelijana, sillä opiskelijajäsenenä saat kaikki jäsenedut käyttöösi. Jäsenenämme olet jo opintojen aikana osa omaa ammatillista yhteisöäsi ja pääset myös verkostoitumaan tulevien kollegoittesi kanssa. Jäsenyys kartuttaa ansiosidonnaisen työttömyysturvan työssäoloehtoa esimerkiksi kesätöissä. 

Opiskelijan jäsenmaksu on 8 €/kk. Maksat opiskelijajäsenmaksua, jos olet läsnäolevaksi ilmoittautunut tutkinto-opiskelija. Olet oikeutettu opiskelijamaksuun myös, vaikka teet opintojen ohella, kesätöitä tai kausitöitä, osa-aikatöitä tai harjoittelun. Muistathan, että jäsenmaksusi on verovähennyskelpoinen.

Siirtyminen toisesta kassasta tai liitosta

Liiton ja kassan vaihtaminen onnistuu helposti ja nopeasti, jos olet työsuhteessa. Erkon jäsenmaksu sisältyy maksamaasi ammat­tiliiton jäsenmaksuun. Kun olet työsuhteessa ja vaihdat liittoa, toimi näin:

1. Täytä ja lähetä Kumulan jäsenhakemus.

2. Odota, että saat hyväksymisviestin.

3. Tee eroilmoitus entiseen liittoosi/kassaan, eropäivä on Kumulan jäsenyyden aloituspäivää edeltävä päivä.

Suosittelemme, että ajoitat liittymisen alkamaan kalenterikuukauden alusta jäsenmaksujen laskemisen helpottamiseksi. Jäsenmaksujen tulee olla maksettuina edelliseen työttömyyskassaan tai ammattiliittoon eroamishetkeen asti kyseisen kassan / liiton sääntöjen määräämällä tavalla.

Työttömyyskassaa voit vaihtaa vain ollessasi palkallisessa työsuhteessa. Esimerkiksi työttömänä tai hoitovapaalla ollessasi et voi vaihtaa työttömyyskassaa, mutta voit vaihtaa liittoa ja jäädä entisen kassan jäseneksi siihen asti, että palaat työsuhteeseen.

Kysyttävää liittymisestä?

Akavan Erityisalojen jäsensihteerit auttavat liittymistä koskevissa asioissa. Katsothan ensin usein kysytyt kysymykset jäsenyyteen liittyen täältä.

Puhelin: 0800 135 370

Puhelinaika: ma-pe klo 9 - 16.

Sähköposti: jasenpalvelut@akavanerityisalat.fi

Jaa sivu: