Liity jäseneksi

Johtajuusseminaari 2021 - Johtaminen uudessa normaalissa

Aika: 11.2. klo 14-17
Paikka: Verkossa (Youtube-kanavalla)

Ilmoittaudu seminaariin tästä! 

Tervetuloa johtajuusseminaariin kuulemaan ajankohtaisia puheenvuoroja johtamisen haasteista ja onnistumisista koronapandemian keskellä – ja tulevaisuudessa.

Teemana vuoden 2021 seminaarissa on johtaminen uudessa normaalissa. Pandemia tuli varoittamatta ja yllättäen ja mullisti arkemme sekä työelämän. Mikä tekee nyt työstä merkityksellistä ja motivoivaa, ja miten johtaa työn merkityksellisyyttä poikkeuksellisten aikojen keskellä ja jatkossa? Tilaisuuden juontaa Kauppalehden toimittaja Soili Semkina.

Aiheesta puhumassa:

 • Yrittäjä, organisaatiopsykologi, kirjailija Jaakko Sahimaa: Johda työn merkityksellisyyttä

  Mikä tekee työstä motivoivaa ja merkityksellistä? Millä keinoin johtaa onnistuneesti ihmisten motivaatiota ja saada paras teho irti ihmisistä kestävällä tavalla? Ihminen ei ole kone, eikä inhimillisen tehokkuuden kaava ole samanlaista kuin koneiden tehokkuuden kaava. Miten johtaa merkitystä poikkeuksellisten aikojen keskellä ja miksi se on tulevaisuuden työelämässä olennaista? 
   
 • Ruisrockin vastaava tuottaja Piia Lääveri: Johtamista epämääräisten näkymien keskellä

  Keväällä 2020 valtaosalta kulttuuritapahtumien tekijöitä katosivat työt silmänräpäyksessä: tapahtumat, konsertit, esitykset peruttiin ja työntekijät lomautettiin tai määrättiin etätöihin. Kertaheitolla organisaatiot ottivat digiloikan, ryhtyivät tulevaisuuden ennakointiin ja kertasivat lakiasiantuntemustaan.  Miten kevät sujui musiikkitapahtumien organisaatioissa ja miten johto pystyi tukemaan työntekijöitään äärimmäisen kurjassa ja tiukassa tilanteessa?
   
 • Helsingin Sanomien päätoimittaja Kaius NiemiYhteisöllisyys ja johtaminen etätyöaikana

  Työyhteisöt ovat olleet korona-aikana kovilla ja yhteisöllisyyden ylläpitäminen on ollut etätyöaikana haastavaa. Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja Kaius Niemi on vetänyt Suomen suurimman sanomalehden uutistyötä etänä ja haasteista huolimatta suomalaiset ovat saaneet joka päivä tuoreimmat uutisensa aamukahvipöytään. Miten tämä on onnistunut ja mitä matkan varrella on opittu?

Seminaarin tarjoavat Kuntien asiantuntijat - Kumula ry, Museoalan ammattiliitto MAL ry, Viestinnän asiantuntijoiden ammattijärjestö Viesti ry, AitoHSO ry, Specia - Asiantuntijat ja esihenkilöt ry sekä Taide ja kulttuurialan ammattijärjestö Taku ry.  Seminaari on avoin ja maksuton Kumulan jäsenille. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 8.2.2021.

Tilaisuuden osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille. Huomaathan, että tapahtuman keskusteluun voi osallistua vain kirjautumalla Youtubeen Google-tilin tunnuksilla. 

Jaakko Sahimaa on yrittäjä, organisaatiopsykologi ja tutkija. Hän on myös Meaningful Work Finland ry:n toiminnanjohtaja. Vuonna 2020 Sahimaa on julkaissut kirjoittajakollegoineen kirjan Johda Merkitystä, joka on ehdokkaana vuoden bisneskirjafinaalissa 2020. 

Piia Lääveri (kuva: Kerttu Penttilä)toimii Ruisrockin vastaavana tuottajana ollen näin organisaatiossaan sekä työntekijä että työnantajan edustaja. Hän vastaa mm. henkilöstöhallinosta sekä Ruisrockin viestintä- ja markkinointitiimistä. Lääverillä on yli 15 vuoden kokemus kulttuuritapahtumien järjestämisestä ja hän on työskennellyt tuotannon eturintamassa Ruisrockin lisäksi mm. Lux Helsinki -valotapahtumassa sekä Flow Festivalilla. Koulutukseltaan Lääveri musiikin maisteri.

Kaius Niemi on toiminut Helsingin Sanomien vastaavana päätoimittajana vuodesta 2013 alkaen. Tätä ennen hän oli Ilta-Sanomien ja Taloussanomien päätoimittaja. Niemi työskenteli lukuisissa eri tehtävissä Helsingin Sanomissa 1990-luvun lopulta alkaen, mm. ulkomaantoimittajana, kirjeenvaihtajana Brysselissä, kaupunkitoimituksen esimiehenä sekä toimituspäällikkönä. Lisäksi hän on työskennellyt journalistina Yleisradiossa ja Nelosen uutisissa. Niemi on palkittu kahdesti Suurella Journalistipalkinnolla. Vuonna 2002 hänet valittiin Vuoden journalistiksi Afganistania koskevasta raportoinnistaan. Vuonna 2019 hän sai työryhmänsä kanssa journalistipalkinnon ”Land of Free Press”-kampanjan toteutuksesta.


Lisätietoja tapahtumasta: Kumulan palvelu- ja koulutussuunnittelija Hanna Harrison, hanna.harrison@kumula.fi 

Jaa sivu: